Poslanec David Šeich (ODS) - Chlast, střet zájmů a podezření z podvodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslanec David Šeich (ODS) - Chlast, střet zájmů a podezření z podvodu

David Šeich
David Šeich (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Další kostlivec se objevil ve skříni poslance Davida Šeicha (ODS). Byl podezřelý z pojistného podvodu! A dokonce dvakrát! Deník Aha! vypátral nové informace o dalších problémech se zákonem, který tento mladý poslanec měl. Šeich je známý tím, že byl už dvakrát chycen policií, jak řídil opilý, naposledy loni v létě, kdy mu při dechové zkoušce bylo naměřeno 2,4 promile alkoholu a přišel o řidičák.

A takový člověk sedí ve Sněmovně!
To je výsměch!

Poslanec David Šeich (31) má teda drzost! V roce 2002 se, už jako poslanec s nadstandardními příjmy, pokusil o velmi podezřelou věc. Na policii nahlásil krádež osobních věcí ze svého auta v hodnotě 85 000 korun. Když policie přišla ohledat místo činu, nenalezla však ani poškozený zámek, ani jiné stopy po vloupání do vozidla. Celý tento případ proto prověřovala v podezření, že se může jednat o pojistný podvod. O dva roky později, v roce 2004, nahlásil další krádež, tentokrát svého vozidla. I k tomuto případu přistupovala policie s podezřením, že by mohlo jít o pojistný podvod. Obě oznámení nakonec poslanec stáhl, tudíž se podezření nepotvrdila a policie vyšetřování případu přerušila. Zřejmě mu pomohla i poslanecká imunita.

A co na to poslanec Šeich? „O ničem takovém nevím,“ zapíral nejdříve. Poté, když jsme mu staré události detailně popsali, změnil názor a vzpomněl si. „Ano, krádež jsem nahlásil. Myslím, že je to běžný postup policie, kterým vyloučí právě pojistný podvod,“ řekl jen krátce Šeich, který je zrovna na dovolené v zahraničí. Jenže to se pan poslanec plete. Běžně posuzuje policie takové případy jako krádež nebo loupež a po případných nejasnostech se případ teprve řeší jako podezření z možného pojistného podvodu.

Prohřešky Davida Šeicha

  • 2002: Nahlásil krádež osobních věcí v hodnotě 85 000 korun z motorového vozidla – policie řešila toto oznámení v podezření z možného pojistného podvodu.
  • 2004: Nahlásil krádež motorového vozidla – i toto oznámení řešila policie v podezření z možného pojistného podvodu.
  • 2004: V Brně řídil auto pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,34 promile, na místě zaplatil 2000 Kč pokuty.
  • 2006: V Brně řídil opilý, navíc v jednosměrné ulici v protisměru. Při dechové zkoušce mu naměřili policisté 2,4 promile alkoholu. Přišel na 14 měsíců o řidičák a o sedm bodů.
  • 2007: Dostal se do střetu zájmů. Vlastnil podíl ve firmě Eurovision, která radí firmám, jak získat peníze z evropských fondů. Šeich však ve výboru pro evropské záležitosti ovlivňuje způsob, jakým bude ČR peníze z EU čerpat.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.