Noční vpád zlodějů do klenotnictví: Krám vybílili za 2 minuty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Noční vpád zlodějů do klenotnictví: Krám vybílili za 2 minuty!

Vitríny rozbili mohutnými kladivy...
Vitríny rozbili mohutnými kladivy... (Foto PČR)

Jako kriminálníci v akčních filmech byli sehraní zloději, kteří vyloupili klenotnictví v Brně. Pět maskovaných lotrů při nočním vpádu za pouhé dvě minuty vybílilo všechny vitríny s vystavenými šperky!

Partička se zřejmě na vpád pečlivě připravovala. Na příjezdech k obchodnímu centru na severu města nejprve na odpoutání pozornosti podpálila pneumatiky. V kuklách se mezitím vrhli na vitríny s cennostmi. Čtyři rozbíjeli sklo a šperky vkládali do tašek, pátý kumpán hlídal s motorovou pilou v ruce. „Během několika desítek sekund nacpali odcizené věci do přinesených tašek a zadním nouzovým vchodem zmizeli,“ popsal bleskovou krádež policejní mluvčí Bohumil Malášek. Škoda je pět milionů korun.

Jakmile bylo hotovo, vzali nohy na ramena. Prchali k lesu v městské části Mokrá hora a Jehnice, kde měli podle všeho uschováno auto. Cestou několik plat se šperky ztratili, našlo se i nádobíčko, které použili.

Znovu po třech letech

Víkendová akce dala připomenout jinou vloupačku z října 2019. Tehdy zloději autem vytrhli v samotném centru Brna bezpečnostní mříže a ukradli luxusní hodinky a šperky za 30 milionů korun. Ironií osudu je, že v sousedství jen o pár metrů dál stojí policejní služebna.

Viděli jste je?

Kriminalisté zveřejnili záznamy kamer, které celý vpád zmapovaly. „Kriminalisté uvítají na lince 158 také případné informace o pohybu podezřelých osob či vozidla,“ žádal mluvčí veřejnost o pomoc při pátrání.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.