Potřeste hafíkům tlapkou, dnes mají svátek! 7 důvodů, proč adoptovat psa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Potřeste hafíkům tlapkou, dnes mají svátek! 7 důvodů, proč adoptovat psa

Tak tenhle mazlík se vám podle paní veterinářky nevyplatí.
Tak tenhle mazlík se vám podle paní veterinářky nevyplatí.  (Foto Shutterstock )

Věrnějšího a oddanějšího přítele nenajdete. Přivítá vás obrovskou radostí, i když odejdete jen vysypat smetí. Poskytne vám terapeutické služby téměř zadarmo a bude vás bezpodmínečně milovat. Dneska je svátek všech hafanů. Aha! vám přináší sedmero důvodů, proč si vzít pejska z útulku...

Psi jsou roztomilí, do každé domácnosti vnesou radost a jejich páníčci jsou pro ně středem vesmíru. Jenže ne všichni hafani mají to štěstí mít láskyplný domov. Počet opuštěných psů bez domova se počítá v České republice na tisíce a situace se rozhodně nelepší. I přesto, že adoptovaní chlupáči jsou svým »zachráncům« nesmírně vděční...

1. Vyberete si z široké nabídky

Toužíte po malém, velkém, starším psovi, štěněti, voříškovi nebo čistokrévném plemeni? V útulcích je výběr veliký. Můžete si být jisti, že najdete takového psa, jakého jste si vysnili.

2. Zachráníte víc než jeden život

Adopcí z útulku dáte domov pejskovi z útulku, ale zároveň zachráníte, vytvoříte místo pro dalšího chlupáče v nouzi, který bude mít šanci najít také nový domov.

3. Vyhrajete nejlepšího parťáka

Pejsek z útulku bývá pro svého páníčka tím nejoddanější tvorem na světě. Tím, že z útulku šel do nového domova, je svým novým majitelům nekonečně vděčný. Ze začátku sice potřebuje čas a trénink, ale veškerou pozornost svým pánům milionkrát vrátí.

4. Bojujete proti množírnám

Množírny chovají psy v otřesných podmínkách, jen aby vydělali na jejich prodeji prostřednictvím internetu co nejvíc. Zdraví, ani základní potřeby chlupáčů množitele nezajímá. Pokud si adoptujete psa, žádné množírně nepřispějete ani korunou.

5. Ušetříte peníze

Adopce stojí mnohonásobně méně, než co byste zaplatili za psa s průkazem původu. Zaplatíte jen adopční poplatek (pohybuje se od 500 do 3500 Kč), v kterém bývá zahrnuta i kastrace, mikročip a potřebné očkování.

6. Získáte levnou terapeutickou službu

Za láskyplnou náruč, stravu a pelech, kterých si útulkáči nesmírně váží, získáte psychoterapii téměř zadarmo. Vědci prokázali, že psi mají pozitivní vliv na lidskou psychiku. Blízkost hafana tlumí úzkosti, deprese, odbourává stres a celkově zlepšuje náladu.

7. Zlepšíte si své zdraví 

Je prokázáno, že lidé, kteří mají pejska doma, jsou zdravější. Hrozí u nich totiž nižší riziko vzniku srdečně-cévních onemocnění. Chlupáč vás také donutí se víc hýbat a chodit na delší procházky. Majitelé psů jsou o 34 % schopnější dosáhnout doporučených 150 minut pohybu týdně než ti, co psa nemají.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.