Vyhodil dům do luftu majitel (†57) kvůli exekuci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyhodil dům do luftu majitel (†57) kvůli exekuci?

Ulice těsně po výbuchu.
Ulice těsně po výbuchu. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk, PČR, Google maps)

Příčinu děsivé exploze rodinného domu v Olšanech u Prostějova hasiči stále vyšetřují. V sutinách našli tělo jeho majitele (†57). Co o něm řekli sousedé a příbuzní?

„Byl to takový samotář. Nedělal problémy, jen byl pořád zavřený v baráku a téměř nevycházel. V podstatě tady o něm nikdo moc nevěděl,“ přiznal jeden ze sousedů. Nebožtík v domě žil od dětství. „Později se oženil a žil se ženou v Olomouci. Pak se nějak neshodli a rozvedli se. Žádné děti spolu neměli. Pak se vrátil zpět k rodičům. Oni bydleli v přízemí a on v patře,“ řekl Aha! manžel jedné z jeho čtyř sestřenic. Jenže, před necelými třemi lety mu zemřel táta, před rokem máma a muž zůstal na velký dům sám. Práci měl podle všeho jen příležitostně. „Občas se zastavil na kafe, ale viděli jsme se jen jednou či dvakrát ročně,“ pokračoval příbuzný.

Nehoda, či úmysl?

Výbuch jednoho člověka zabil, další tři zranil. Proč dům explodoval, není zatím jasné. Někteří sousedé zmiňují, že majitel měl jít do exekuce a mohlo se jednat o úmysl. Vyloučena není ale ani nešťastná náhoda.

Opět s rodiči

.„V každém případě se musíme sejít s ostatními sestřenicemi a vypravit mu pohřeb,“ řekl manžel jedné z mála příbuzných. Oba rodiče majitele jsou pohřbeni na místním hřbitově a rodina chce ostatky zesnulého uložit k nim.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.