Místo diamantů vytlačil skořápky: Podle soudu celníci nepochybili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Místo diamantů vytlačil skořápky: Podle soudu celníci nepochybili

Muž diamanty v těle neměl.
Muž diamanty v těle neměl. (Ilustrační foto Profimedia.cz, ara)

Útroby nechali celníci prozkoumat muži podezřelému z pašování surových diamantů ve vlastním těle! Nic nenašli a domnělý pašerák žádal odškodnění 100 tisíc korun. U soudů nepochodil. Jeho stížnost nyní odmítl i Ústavní soud.

Tip na podezřelého cestujícího z Venezuely dostaly české orgány v listopadu 2018 z operativních zdrojů v zahraničí. V Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích v Praze se musel podrobit radiologickému vyšetření břicha a dostal projímadlo.

Místo diamantů z něj však vyšlo jen pár kousků vaječné skořápky. V ústavní stížnosti muž uvedl, že nerozporuje zákonnost svého zadržení. Tvrdil ale, že vyšetření a podání projímadla znamenalo zásah do jeho »ústavně zaručeného práva nebýt podroben mučení a jinému nelidskému nebo ponižujícímu zacházení«. Podle ústavních soudců však celníci postupovali v souladu se zákonem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.