Samec poštolky ani za rok nezapomněl: Vrátil se kvůli žrádlu pro mladé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Samec poštolky ani za rok nezapomněl: Vrátil se kvůli žrádlu pro mladé

Tak jsem tady, jdu si pěkně pro nášup...
Tak jsem tady, jdu si pěkně pro nášup... (Foto pro Aha! – Ivo Nedvěd, Jana Gartnerová)

Šikovná je poštolka z Ostravy. Uměla si totiž pro své potomky vybrat šikovného tátu. Chytrý sameček totiž mláďata pravidelně krmí a rozmazluje je samými lahůdkami. Ve své opeřené hlavičce vykoumal, jak to udělat, aby se měli všichni dobře a bez velkého úsilí.

Rodinka loni hnízdila na parapetu věžáku v Ostravě-Výškovicích, kde jim majitel bytu Ivo Nedvěd (73) občas přihodil kousek vnitřností. „Letos se usadila jinde, zapomněl jsem jim totiž hlínu v bedničce nakypřit a dravcům se zdála tvrdá,“ řekl muž.

Samec však nezapomněl. Hned jak se vylíhli mladí, vrátil se na parapet a zaklepal na okno. Pan Ivo ho poznal a den co den pro něj připravoval hostinu. Za pár dní si od něj bral sameček maso dokonce z ruky. „Proletěl se mi i po obýváku, zřejmě kontroloval, jestli mám uklizeno,“ smál se muž s tím, že lahůdky opeřenci podával jen k večeru. „Aby nezapomněl lovit,“ vysvětlil.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.