Začínající pilot: PŘISTÁL NA DÁLNICI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Začínající pilot: PŘISTÁL NA DÁLNICI!

Přistál mezi auty
Přistál mezi auty (Foto Twitter)

Neohroženému pilotovi se povedl husarský kousek, když po poruše motoru přistál na dálnici mezi jedoucími auty. Jak potvrdila policie amerického státu Severní Karolína, nikdo nebyl zraněn, ani v letounu, ani na zemi.

Pilot malého čtyřmístného letadla Aero Commander 100 Vincent Fraser byl na cestě domů na Floridu od jezera Fontana, kde si spolu s tchánem prohlíželi nemovitosti k prodeji. Jeho stroji najednou selhal jeho jediný motor. „Začal jsem v panice procházet manuál a dokázal jsem přimět motor, aby znovu naběhl. Ale fungoval vždy jen 3 až 5 sekund, a pak zase zhasl. Když jsem pod sebou uviděl dálnici, neváhal jsem a šel na přistání. Koukl jsem doleva, pak doprava, a pak už jen stačilo namířit si to na tu část vozovky, kde zrovna nejelo auto,“ uvedl Fraser po příjezdu policie. Pilot přiznal, že nemá nalétáno ještě ani sto hodin. Zkušenost tak nahradil rozhodným jednáním...

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.