Autobusák zabránil v poslední vteřině neštěstí: Než omdlel, zastavil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Autobusák zabránil v poslední vteřině neštěstí: Než omdlel, zastavil

Autobus chtěl řídit od dětství.
Autobus chtěl řídit od dětství. (Foto archiv rodiny)

V okamžiku, kdy už doslova hrobník vytahoval lopatu, stihl řidič autobusu v Ostravě Jan Gomola (33) zabránit tragédii. Za volantem linky č. 48 se mu před pár dny udělalo špatně. Než ale omdlel, vůz zastavil a zabránil tím nehodě.

Byla sobota, když s autobusem MHD vyjížděl ze zastávky. „Z ničeho nic mi začalo být špatně. Cítil jsem svírání na hrudi, mravenčení po celém těle a špatně se mi dýchalo,“ popsal nepříjemné okamžiky otec tří dětí, který si přál sedět za volantem autobusu už odmalička.

Skončil v nemocnici.

Z posledních sil zastavil u krajnice a otevřel všechny dveře. Cestující zprvu nechápali, co se děje. „Pak jedna paní nakoukla do kabiny a hned přispěchali další lidé. Polévali mě vodou a masírovali, než přijela sanitka. Byl jsem rád, že jsou se mnou,“ líčil Aha! Gomola. Záchranka ho odvezla do nemocnice. Naštěstí se ukázalo, že nejde o nic vážného, a Honza už byl včera doma u svých nejbližších. A nyní děkuje všem, kdo mu pomohli. „Jsem rád, že mezi námi existují lidé, kterým druzí nejsou lhostejní. A omlouvám se těm, kteří měli navazující spoj a nestihli ho,“ uvedl řidič autobusu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.