Holčičky zaměněné v porodnici: Verunka a Nikolka slaví 1. narozeniny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Holčičky zaměněné v porodnici: Verunka a Nikolka slaví 1. narozeniny

Verunka a Nikolka oslavily svoje první narozeniny společně.
Verunka a Nikolka oslavily svoje první narozeniny společně. (ČTK)

JABLOŇOV – V pondělí se Verunka a Nikolka, holčičky vyměněné po porodu v třebíčské porodnici, natrvalo vrátily k biologickým rodičům. Víkend už ale prožívají opět společně – oslavou svých prvních narozenin.

V pondělí se Verunka a Nikolka, holčičky vyměněné po porodu v třebíčské porodnici, natrvalo vrátily k biologickým rodičům. Víkend už ale prožívají opět společně – oslavou svých prvních narozenin.

„Narozeniny budeme slavit u nás. Dnes slaví Verunka i Nikolka u Čermáků, kde i přespí. Ráno pro ně pojedeme a oslavíme to ještě všichni společně u nás,“ popisoval Aha! včera odpoledne Libor Broža, pravý otec Verunky. S partnerkou a Verunčinou maminkou Jaroslavou Trojanovou připravovali dnešní oslavu.

„Obě holky od nás dostanou houpací plyšové koníky a od Čermáků plyšová křesílka,“ prozradil Broža s tím, že samozřejmě nebudou chybět ani narozeninové dorty s jednou svíčkou. „Verunka i Nikolka dostanou každá svůj dort. Peče je babička Trojanová,“ řekl Libor. Obě rodiny se uvidí ještě na Vánoce. „Na Štědrý den i na Boží hod už ale budou obě děti spát v postýlkách u biologických rodičů,“ dodal Broža.

Příběh dvou rodin, jimž zdravotníci v třebíčské porodnici vyměnili miminka, však pondělním přestěhováním holčiček k pravým rodičům nekončí. Verunka, Nikolka i jejich maminky a tátové si trauma způsobené lajdáctvím zdravotníků ponesou celý život. Není proto divu, že Jaroslava Trojanová na svou Verunku občas volá Nikolko a naopak zase Jaroslava Čermáková své Nikolce občas řekne Verunko.

Zatímco policie kauzu záměny novorozenců už uzavřela, právník obou rodin Igor Veleba začne s nemocnicí příští týden vyjednávat o výši odškodného za psychickou újmu, kterou nemocnice rodinám způsobila.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.