Ústavní soud neměl slitování: Posprejoval Karlův most, bude pykat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Ústavní soud neměl slitování: Posprejoval Karlův most, bude pykat!

Nápis nasprejovali na druhý nejstarší most v Česku němečtí bratři.
Nápis nasprejovali na druhý nejstarší most v Česku němečtí bratři. (Foto ara)

Vandal, Němec Bejnamin Wittig (32), u Ústavního soudu nepochodil! Ten totiž smetl ze stolu jeho stížnost. Spolu se svým bratrem Niclasem Steigerem (25) v červenci roku 2019 posprejovali pražský Karlův most. Při činu je chytila policie.

„Žádný rozpor mezi závěry soudů a obsahem provedených důkazů shledán nebyl,“ stojí v usnesení ze včerejšího rána. Ústavní soud tak učinil přítrž Němcovým námitkám. Ten od počátku tvrdí, že se sprejování neúčastnil. Stěžoval si mimo jiné na přílišnou medializaci případu. „To sice stěžovatel namítá, avšak jde o ryze spekulativní a nepodložené tvrzení,“ rozhodl soud.

Rozsudek znějící na rok vězení s tříletou podmínkou, vyhoštění a peněžitý trest 100 000 Kč nechal Wittig přezkoumávat všemi instancemi trestní justice. Jeho putování po českých soudech ale končí neúspěchem. Ani mladší z bratrů se svému trestu nevyhnul. Niclas Steiger se k vandalismu doznal už u soudu prvního stupně, přijal trest a činu litoval. Neměl prý tušení, o jak důležité místo se jedná.

Přečtěte si
rudne
6. 3. 2023 • 11:58

Chlapec má smůlu, půjde do civilu.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.