Hráli bankéře i policajta, obrali ženu o 216 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hráli bankéře i policajta, obrali ženu o 216 tisíc!

Komunikace ženy s podvodníky. Jeden z nich poslal jako »důkaz« údajný služební průkaz z banky, kde měl pracovat.
Komunikace ženy s podvodníky. Jeden z nich poslal jako »důkaz« údajný služební průkaz z banky, kde měl pracovat. (Foto Policie ČR)

Extra drzé metody užívají dnes mnozí podvodníci. Muži tak vylákali z důvěřivé ženy (34) statisíce. Nakukali jí, že jsou bankéř, technik a policista a zachraňují jí peníze z účtu.

Důvěru ženy vzbudil údajný pracovník banky, znalý jejích osobních údajů. Ten řekl, že její peníze jsou v ohrožení. Narazil prý na jakousi nedokončenou transakci. Postupně se jí přihlásili i technik a policista a různými instrukcemi ji přiměli vybrat 650 tisíc! Peníze měla vložit do bankomatu.

„Celou dobu byl na telefonu s ženou »technik«. Říkal jí, co má dělat a naposílal na telefon QR kódy k transakcím pro vložení peněz,“ popsala policistka Eva Michalíková. Ženu naštěstí zastavil podezíravý manžel, tudíž stihla uložit »jen« 216 tisíc. Ty ale dosud neviděla. Neznámé šejdíře hledá policie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.