Záhadný nález exotických zvířat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Záhadný nález exotických zvířat!

Za gram takzvaného léčivého sulcu z tygra jsou lidé z Asie ochotni zaplatit i 1500 Kč.
Za gram takzvaného léčivého sulcu z tygra jsou lidé z Asie ochotni zaplatit i 1500 Kč. (Foto ara)

Někdo ukryl dvě mrtvá chráněná exotická zvířata na pozemku u Kladna! Kriminalisté řeší, jestli uhynuli, nebo je někdo zabil kvůli výrobě speciálních léčivých produktů.

Na záhadný případ upozornil web tn.cz, podle kterého jde o dva tygry. Policie však případ nechce příliš komentovat. „Je totiž na samém počátku prověřování,“ vysvětluje policista Pavel Truxa. Ten jen stroze popsal, o co jde. „V úterý 24. května byly na pozemku u Kladna vykopány dva kusy zvířecích ostatků, které budou podrobeny znaleckému zkoumání. To pak určí příčinu úhynu, ale i konkrétní druh, o který se jednalo,“ řekl Truxa.

Zabíjeli tygry před čtyřmi roky

Podobný případ řešily soudy v roce 2018. Šlo o úhyn tří tygrů z chovu provozovatele zooparků Ludvíka Berouska. Podle obžaloby mrtvé tygry předával preparátorovi Miloši Hrozínkovi, od něhož části tygřích těl odebíral Xuan Vu le a vyráběl z nich exotické, údajně léčivé produkty. Za neoprávněné nakládání s chráněnými zvířaty je soud potrestal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.