Necháváte auto pod nádražím v Ústí nad Labem? Zaparkujete, ale neodjedete | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Necháváte auto pod nádražím v Ústí nad Labem? Zaparkujete, ale neodjedete

Lukáš Budský při placení držel jen stěží emoce na uzdě.
Lukáš Budský při placení držel jen stěží emoce na uzdě. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Zaplatit 30 Kč za stání v podzemních garážích pod hlavním nádražím v Ústí nad Labem vyžaduje pevné nervy. Lukáš Budský (26) z Homole u Panny k platebnímu automatu chodil jako v bajce o slepičce a kohoutkovi. Nakonec musel další tři »pětky« přisypat.

„Vyndal jsem z kapsy drobné a chtěl je naházet do škvíry na mince. Jenže koruny, dvoukoruny, a dokonce ani pětikoruny automat nevzal. Pak jsem si všiml, že lze platit pouze mincemi v hodnotě 10, 20 a 50 korun a bankovkami,“ popsal Budský. Ty neměl. Chtěl proto zkusit zaplatit bezhotovostně. „Terminál na platbu kartou tu nebyl, hledal jsem proto informace o možnosti platby přes aplikaci či esemeskou, jak je dnes běžné, ani to ale nebylo možné,“ vysvětlil mladý muž.

Pro hotovost se proto vydal k nejbližšímu bankomatu, ten je až v nádražní hale. „Nejméně mi dal stroj 200 korun. S bankovkou jsem se vrátil zpět a těšil se, že už konečně zaplatím a pojedu za rodinou,“ pokračoval ve vyprávění. Na to ale bylo stále ještě příliš brzy. Automat dvoustovku nevzal. „Můžete platit jen stovkou, vyšší bankovky nerozpozná,“ sdělil mu pracovník ostrahy. Už na pokraji zoufalství se vydal opět do prostoru nádraží, kde si peníze rozměnil.

Parkovací automat přijímá pouze tři druhy mincí.

Celý šťastný doběhl zpět na parkoviště a tentokrát už na jistotu vytáhl z kapsy parkovací lístek a kovovou padesátikorunu. Jenže... „Naskenoval jsem čárový kód a na displeji si všiml, že za tu dobu jsem překročil další parkovací hodinu a musím zaplatit 60 korun. Přihodil jsem tedy odevzdaně desetikorunu a odjel. V době, kdy lidé platí hodinkami, si v centru krajské metropole připadáte jak v 80. letech minulého století,“ povzdechl si.

Odpovědný ředitel Tomáš Vohryzka: Pracujeme na tom

Parkovací automat spravují Městské služby města Ústí nad Labem. Podle jejich ředitele Tomáše Vohryzky by se řidičům při placení mělo brzy ulevit. „Víme o tom a netěší nás to. Pracujeme na rozšíření druhů placení – aplikace, karta a podobně. Do 30. června bychom to chtěli mít vyřešeno,“ slíbil. Do té doby to chce plné kapsy velkých kovových mincí či stokorun. A pevné nervy...

Dvoustovka je sice přeškrtaná, ale kdo může tušit, že nejde o dílo vandala.

Přečtěte si
koliaska
30. 9. 2023 • 19:07

To je fakt hrůza když už se člověk nemůže spolehnout ani na placená parkoviště. Osobně si myslím ale, že nejhorší situace s parkováním je v Praze. Tam je to fakt hrůza. Teď nedávno jsem se tam snažila zaparkovat a z těch dopravních značek - http­s://ww­w.do­prav­nizna­ceni­.com/ jsem byla tak zmatená, že jsem vůbec nevěděla jestli tam teda můžu stát nebo ne.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.