Zeman o výhrůžkách Putina: ZASTAVIT PLYN BY BYLO BLÁZNOVSTVÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zeman o výhrůžkách Putina: ZASTAVIT PLYN BY BYLO BLÁZNOVSTVÍ

Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News (1.5.2022)
Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News (1.5.2022) (CNN Prima News)

Nemůžu vyloučit, že se Rusové nezachovají iracionálně a nepřeruší dodávky plynu do Evropy. To včera řekl prezident Miloš Zeman (77). Podle něj by ale byli v Kremlu blázni, kdyby se k takovému kroku uchýlili.

Zeman se domnívá, že ruský prezident Vladimir Putin (69) nakonec kohouty nezavře. Podle hlavy státu by to bylo bláznovství, jelikož vývoz plynu a ropy je nejvýznamnějším zdrojem exportních příjmů Kremlu. „Kdysi jsem veřejně řekl, že Rusové nejsou blázni, aby zaútočili na Ukrajinu. A oni se ukázali být blázny,“ prohlásil Zeman na CNN Prima a dodal, že nic nemůže úplně vyloučit, tedy ani zastavení dodávek, jelikož v politice se občas jedná velmi iracionálně.

Zeman: Rusové se ukázali býti blázny, Putin podlehl iluzím. Nejedlého neopustím

Video se připravuje ...

Prezident také mluvil o svém nástupci, sám prý bude uvažovat o několika kandidátech. Už o víkendu dal jasně najevo, že by rád viděl v klání odboráře Josefa Středulu (54), když ho vyzval ke kandidatuře. Předák sám pak potvrdil, že skutečně o Hradu uvažuje. Dalším by měl být Andrej Babiš (67, ANO), u něhož Zeman předpokládá kandidaturu. I když včera směrem k expremiérovi řekl, že mohl projevit víc porozumění v době, kdy byl loni na podzim nemocný.

Přečtěte si
st.rec
3. 5. 2022 • 16:39

Se dost silně obávám že nám to dá aspoň na zkoušku zažít a s Mrazíkem vánoce doma a reálně nejsou až tak šílená představa.Takže poděkujme našim odhodlaným představitelům za všechnu jejich statečnost.Hlasuji pro vydání k soudu do Moskvy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.