V loterii vyhrál 4,9 miliardy! Budete v šoku z toho, co s balíkem udělal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V loterii vyhrál 4,9 miliardy! Budete v šoku z toho, co s balíkem udělal

Aby zůstal v anonymitě, schoval  se za přebíraný šek.
Aby zůstal v anonymitě, schoval se za přebíraný šek. (Foto Profimedia.cz, Euromillions)

Muže s výjimečným srdcem, který myslí více na jiné než na sebe, oslavují ve Francii. Vyhrál druhý nejvyšší jackpot v historii loterie Euromiliony, ale naprostou většinu z těžko představitelné částky 4,9 miliardy korun věnoval charitě s cílem zachránit svět.

Dobrodinec, který nezveřejnil své jméno a Francie ho zná pouze jako Guye, převzal šek na 200 milionů eur v prosinci 2020. Až nyní ale francouzský deník Parisien informoval o jeho ušlechtilém činu.

„Velkou část jackpotu jsem rozdal nemocnicím. Zbytek jsem věnoval na založení ekologické nadace s názvem Anyama. Stále si přeji zůstat v anonymitě a mým cílem je zachránit planetu,“ uvedl Guy. V rozhovoru rovněž uvedl: „Když vám peníze spadnou jen tak z nebe do klína, je třeba s nimi něco udělat, abychom pomohli těm, kteří takové štěstí neměli. Vidět kolem sebe šťastné lidi je ta vůbec největší odměna.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.