Jaro se pere se zimou! A zatím úspěšně... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jaro se pere se zimou! A zatím úspěšně...

Rampouchy připomínající ledové třásně vyfotil na říčce Křemelné Pavel Ouředník ze Strakonic.
Rampouchy připomínající ledové třásně vyfotil na říčce Křemelné Pavel Ouředník ze Strakonic. (Foto Pavel Ouředník, Lukáš Gallo)

Jaro letos začíná už tuto neděli. Letos bude krásné. Myslí si to zkušení fotografové a milovníci Šumavy. A to navzdory tragickým událostem na východ od Česka. I když na Šumavě ještě leží sníh, ve vnitrozemí už příroda dokazuje, že přebírá vládu nad zimou.

Jak to vypadá na Šumavě, zachytil fotograf Pavel Ouředník. Vyfotil tající ledové třásně na říčce Křemelná. Na Šumavě je jako doma. Zejména na jaře, pak na podzim a v zimě, když je na Šumavě hodně sněhu.

Úžasný prvek

„Rád fotím potoky a říčky. Voda je úžasný prvek v krajině. Jakmile se blíží jaro, taje sníh na hřebenech, plní se koryta a voda se rozlévá do luk. Už tam zpívají ptáci, ale na kvetoucí pláně si musíme ještě počkat,“ poznamenal Pavel Ouředník.

Pro lepší náladu

Podobný názor má další milovník Šumavy fotograf Lukáš Gallo (34). „Stačí se ale vydat jen o pár desítek kilometrů dál a ve městech už je jaro cítit. Nádherně barevné krokusy jsou například v centru Českých Budějovic. Vyrazil jsem časně ráno, abych je vyfotil nasvícené vycházejícím sluncem. Člověk má z těch jarních barev a paprsků hned lepší náladu. Všichni potřebujeme dobít pozitivní energii. To teď potřebujeme,“ dodal Lukáš Gallo.

Jaro a vrabci

Letos začíná jaro v neděli 20. března. Přesně v 16 hodin a 33 minut odpoledne. Jen pro zajímavost, na 20. březen rovněž připadá Světový den vrabců.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.