Nový soud s údajným vrahem Tomášem F.: Za vraždu až 30 let vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Nový soud s údajným vrahem Tomášem F.: Za vraždu až 30 let vězení!

Vila, kteroi chtěl Tomáš F. podvodem získat
Vila, kteroi chtěl Tomáš F. podvodem získat (Foto Aha! – D. Malík)

Zabíjet měl kvůli majetku, mrtvé hodil do přehrady! Teď Tomášovi F. (27) hrozí, že místo 23 let bude ve vězení o sedm let déle. Žalobkyně totiž včera přitvrdila.

Student matfyzu Tomáš F. a jeho partner Jiří N. (26) si měli v roce 2019 naplánovat, že podvodem získají vilu v Praze-Bubenči. Dům patřil Marii D. (†72), za níž jednal její druh Přemysl H. (†57). „Návrh na vklad do katastru však nepodepsali poškození, ale jejich podpisy byly zfalšovány,“ uvedla včera u soudu státní zástupkyně.

Těla v přehradě

Policie zjistila, že Tomáš F. dvojici pozval na chatu ve Velké Pasece na Havlíčkobrodsku. Místo jednání o vile je však zvraždil, těla zatížil betonovým a kamenným kvádrem a shodil do přehrady Švihov.

Nový soud

Za podvod a dvojnásobnou vraždu byl Tomáš F. loni v lednu odsouzen ke 23 letům vězení. Jiří N., který byl v době smrti seniorů v zahraničí, dostal pět let za podvod. Vrchní soud však předal případ k novému projednání do Pardubic. Státní zástupkyně včera pro Tomáše F. navrhla 30 let vězení., pro Jiřího N. pak chce opět pět let vězení. Zároveň by měli nahradit škodu zaměstnavateli mrtvého a zaplatit odškodné pozůstalým.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.