Vraždy a mučení údajně nařizoval velitel Omurbekov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vraždy a mučení údajně nařizoval velitel Omurbekov!

Omurbekov si první ostruhy vysloužil už před deseti  roky.
Omurbekov si první ostruhy vysloužil už před deseti roky. (Foto Profimedia.cz)

Svět už zná jméno a tvář muže, který měl nařizovat nechutná zvěrstva v ukrajinské Buči. Má jím být podplukovník Azatbek Omurbekov, který má dokonce požehnání pravoslavnou církví. Při řádění jeho jednotek měl ale Bůh zrovna zavřené oči.

Brutálně popravení civilisté, masové hroby a mrtvé nevinné děti. To všechno Rusové napáchali v »nové Srebenici«. A čtyřicátník Omurbekov je velitelem 64. samostatné motostřelecké brigády podílející se na okupaci města na okraji Kyjeva.

Teď už mu nikdo jiný neřekne jinak než Řezník z Buči. Naprostou zhovadilostí je pak fakt, že tento vrah je oblíbencem ruské pravoslavné církve. Koncem minulého roku dokonce dostal požehnání od chabarovského biskupa. „Historie ukazuje, že většinu bitev vedeme hlavně s našimi dušemi. Zbraně nejsou to nejdůležitější,“ uvedl u této příležitosti Omurbekov.

Vrahy poslali na smrt

Ruské velitelství se chce za každou cenu zbavit nepohodlných svědků masakru v Buči, a proto poslalo celý oddíl vrahů bojovat jinde, ale do první linie. Záměrem je, aby padli a nemohli tak po válce svědčit o zločinech své jednotky. Podle ukrajinské rozvědky byla 64. brigáda poslána do Charkova, kde se tvrdě bojuje už od počátku invaze.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.