Spisovatelka Sandra Dražilová: Pohádky pro děti uprchlíků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spisovatelka Sandra Dražilová: Pohádky pro děti uprchlíků

Spisovatelka Sandra Dražilová.
Spisovatelka Sandra Dražilová.  (Foto pro Aha! – Sandra Dražilová)

Napsala už čtyři knížky pro nejmenší, severočeské spisovatelce Sandře Dražilové (34) nejsou lhostejné ani osudy ukrajinských dětí. Pro ně jednu ze svých knížek nechala přeložit.

„První myšlenka byla, aby měly i děti uprchlíků možnost na chvilku zapomenout a být zase jen dětmi,“ říká spisovatelka. Knížečka Pohádky pro lepší den je nenásilná a poučná. Samotný překlad do ukrajinštiny trval pouze pět dnů. Ukrajinské maminky moderní příběhy pro nejmenší vítají, přesto se vyskytl s překladem jeden problém.

Šlo o pohádku

Čertí rej. „Na Ukrajině jsou lidé dost nábožensky založení, pohádka o čertech by u nich nemusela projít,“ vysvětlila svízel spisovatelka. Nakonec se čertovský příběh do knížky dostal. Podle prvotních reakcí se tvůrkyně bála reakcí čtenářů zbytečně.

Ilustrace a omalovánky

Součástí dvojjazyčné knížky jsou i ilustrace od Bibi Hykla a také omalovánky. Ty si děti mohou pro zkrácení dlouhé chvíle vybarvit.

Víte, že...

...překlad knihy Pohádky pro lepší den najdete zdarma na stránkách www.sandradetem.cz?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.