Nejvíce dostane »feťák« Němec: 664 000 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejvíce dostane »feťák« Němec: 664 000 korun!

Pavel Němec
Pavel Němec

PRAHA – Statisíce na rozloučenou! Politici, kteří po volbách končí v Poslanecké sněmovně, dostanou velkorysé odchodné!

Statisíce na rozloučenou! Politici, kteří po volbách končí v Poslanecké sněmovně, dostanou velkorysé odchodné! A nejvíc na tom vydělá současný ministr spravedlnosti a poslanec za US-DEU Pavel Němec. Vzhledem k tomu, že je jeho strana v červnových volbách absolutně bez šance, měl by dostat odchodné ve výši 664 tisíc korun! Deník Aha! pro vás sestavil žebříček politiků, kteří na konci v politice vydělají nejvíce!

Pavel Němec (US-DEU)
664 000 korun
Ministr spravedlnosti, který v současné době bojuje v rámci volební kampaně za práva feťáků a kuřáků marihuany, v Poslanecké sněmovně jistojistě končí. Jeho strana se totiž potácí na okraji voličského nezájmu. Nepomohou mu ani »kontroverzní« volební spoty s pšoukajícím mladíkem.

Petra Buzková (ČSSD)
664 000 korun
Ministryně školství, která je v politice od začátku devadesátých let a působila také jako místopředsedkyně Poslanecké sněmovny, nyní nekandiduje. Odchodné by měla dostat stejně vysoké jako Pavel Němec. Oba totiž strávili ve vládě celé funkční období a přežili i premiéry Špidlu s Grossem.

Jitka Kupčová (ČSSD)
528 000 korun
Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jitka Kupčová už v červnových volbách znovu kandidovat nebude. Z politiky odchází sama z rodinných důvodů, i když se jí spolustraníci pokoušeli přemlouvat. „Je to tak, ale podrobně o tom hovořit nebudu,“ vyjádřila se Kupčová před časem pro média.

Zuzka Rujbrová (KSČM)
384 000 korun
Dlouholetá poslankyně komunistů doplatila na to, že ji strana zařadila na kandidátce na nevolitelné místo. Přitom patřila dlouhá léta mezi základí stavební kameny komunistického poslaneckého klubu. Neúspěšně také před časem kandidovala do Senátu, když jí zvolení uniklo jen o vlásek.

Miroslav Beneš (ODS)
384 000 korun
Poslanec nejsilnější opoziční strany už znovu nekandiduje. A na odchod mu ve Sněmovně přibalí skoro čtyři sta tisíc korun! Několikrát také neúspěšně kandidoval na post šéfa NKÚ.

Karel Kühnl (US-DEU)
329 400 korun
Ministr obrany, který ve vládě úřadoval už v devadesátých letech za premiéra Václava Klause, už také jistojistě v politice končí. Unie svobody totiž voliče moc nezajímá…

Alena Páralová (ODS)
325 500 korun
Poslankyně ODS byla dlouhou dobu stínovou ministryní práce a sociálních věcí. Do Sněmovny se ale vzhledem k postavení na kandidátce podle všeho nedostane.

Kateřina Dostálová (ODS)
325 500 korun
Bývalá modelka a nekorunovaná královna krásy Poslanecké sněmovny končí v politice sama, chce se totiž věnovat svým dětem. Možná zakotví v komunální politice v Olomouci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.