Indický hochštapler se vydával za lékaře: Okradl všech 14 manželek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Indický hochštapler se vydával za lékaře: Okradl všech 14 manželek!

To je on, sňatkový podvodník s knírkem Ramesh Chandra Swain (66).
To je on, sňatkový podvodník s knírkem Ramesh Chandra Swain (66). (Foto Facebook)

Ke sňatkovému podvodníkovi knírek patří. A pod nosem nechyběl ani hochštaplerovi z Indie, který přesvědčil 14 žen, aby si ho vzaly. Jenže pár dní poté, co mu řekly »ano«, vzal podvodník do zaječích. I s jejich penězi!

Své oběti si Ramesh Chandra Swain (66) vyhlížel v různých státech. Nejčastěji je kontaktoval prostřednictvím svatebních agentur na internetu nebo na sociálních sítích, kde se vydával za lékaře a vysoce postaveného zaměstnance ministerstva zdravotnictví, který údajně provozuje dvě kliniky. A na něco takového důvěřivé ženy slyšely... Swain je začal lákat do svých tenat v 80. letech minulého století a obratnost, s jakou si počínal, zaskočila i samotné vyšetřovatele, kteří ho v pondělí konečně zatkli. „Vzhledem k rychlosti, s jakou se mu dařilo klamat lidi a vylákat z nich peníze, je těžké uvěřit, že to, co nám nyní říká, je pravda. Jeho tvrzení prověříme,“ slíbil policista Umashankar Dash.

Podle něj se Swain zaměřoval na vzdělané ženy středního věku a rozvedené ženy ve vyšších pozicích. První si vzal v roce 1982, poslední svatbu vystrojil před dvěma lety. Mezi jeho podvedené manželky se řadí například zástupkyně velitele indicko-tibetské pohraniční policie, zástupkyně generálního ředitele národní pojišťovny, právnička vrchního soudu v Dillí nebo pět učitelek. Z celkem 14 manželek dokázal lstivý Ind postupem let vytáhout miliony korun (přesnou částku policie zatím nespecifikovala). „Jakmile ženy pojaly podezření, okamžitě utekl,“ prozradil vyšetřovatel Dash deníku The Hindu. „Nebo je přesvědčil, že musí odjet za prací na jiné místo, a zmizel,“ dodal. O další peníze prý dokázal Swain obrat i banky (pomocí falešných dokumentů je žádal o půjčky), studenty či uchazeče o zaměstnání, kterým sliboval školení a práci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.