Smrt vůdce Islámského státu: Odpálil se i se 6 dětmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smrt vůdce Islámského státu: Odpálil se i se 6 dětmi!

Detonaci nemohl nikdo uvnitř domu přežít...
Detonaci nemohl nikdo uvnitř domu přežít...  (Foto Profimedia.cz,)

Vůdce Islámského státu abú Ibráhím Hášimí Kurajší (†45): Jeden z nejhledanějších teroristů na světě, na kterého byla vypsána odměna 250 milionů korun, je po smrti. Zemřel při speciální operaci amerických ozbrojených sil.

Americká armáda věděla, že se vrchní terorista bude schovávat mezi nevinnými a proto se namísto bombardování rozhodla pro mnohem riskantnější pozemní operaci. Vojenské komando svádělo s muslimskými bojovníky skoro dvouhodinovou přestřelku, kterou americký prezident Joe Biden (79) sledoval v přímém přenosu z Bílého domu.

Když už Kurajší cítil, že dopadení je neodvratné, vzal osud do svých rukou. Odpálil bombu, která zbořila kus domu a zabila jeho i celou jeho rodinu včetně čtyř žen a šesti dětí! Nebo aspoň tak ztráty na život vyčíslila syrská média... „Odpálení výbušniny bylo posledním aktem jeho zbabělosti,“ ubedl následně Biden.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.