PRACOVNÍ KARANTÉNA? Pro zdravotníky i dopravce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

PRACOVNÍ KARANTÉNA? Pro zdravotníky i dopravce!

Podmínky pracovní karantény schválí zítra vláda.
Podmínky pracovní karantény schválí zítra vláda.  (Blesk:Michal Protivansky/CNC)

Pracovní karanténa alias chození do práce s pozitivním testem je v horké fázi příprav. Nebude se ale týkat školství. To včera po jednání Ústředního krizového štábu prozradil ministr vnitra Vít Rakušan (43, STAN).

Kompletní seznam profesních oblastí zítra projedná kabinet Petra Fialy (57, ODS), zatím se ví, že má jít o lidi, jejichž práce je nezbytná pro chod státu. Rakušan včera jako příklady uvedl zdravotnictví, dopravu, energetiku a pohřebnictví. Už dříve řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (61, TOP 09), že by se stejná karanténa mohla týkat i policistů a hasičů. Nový systém se spustí od pondělí 17. ledna.

Ministr vnitra také přiblížil, jak bude novinka fungovat. Zaměstnance, kterému v práci vyjde pozitivní antigenní test, zaměstnavatel za určitých podmínek domů nepošle – například pokud bude dodržovat rozestupy a mít nasazený respirátor. V případě, že se však pozitivita potvrdí PCR testem, člověk je považován za nemocného a musí do izolace. Kabinet se tímto opatřením chce připravit na omikronovou vlnu a předejít problémům například v dopravě či zásobování, s nimiž se některé západoevropské země potýkaly a které momentálně řeší USA.

Válek: Testování ve školách jednou týdně

Ve školách bude probíhat od pondělí 17. ledna testování na covid-19 opět jednou týdně (dosud se testovaly dvakrát). Včera to řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (61, TOP 09) s tím, že děti jsou »utestované«.

Přečtěte si
koliaska
19. 5. 2022 • 17:47

Já jsem hrozně ráda, že během celého covidového šílenství jsem byla pozitivní pouze jednou a to jsem zůstala doma. Jinak jsem do práce chodila prakticky neustále. Ono to v podstatě ani jinak nešlo, pracuji totiž v pekárně http­s://pr­ace.va­sepe­karna­.cz/ v poměrně malém týmu lidí a kdyby nás odpadlo více najednou, tak by to byla katastrofa. Naštěstí se to za celé ty dva roky nestalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.