Vlci hřivnatí v Zoo Praha: Váňa a Luna si padli do oka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vlci hřivnatí v Zoo Praha: Váňa a Luna si padli do oka

Luna vzadu se na Váňu přívětivě »směje«.
Luna vzadu se na Váňu přívětivě »směje«. ( Foto – Zoo Praha/ Linh Le Que)

Hned při prvním setkání si padli do oka. Váňa se předvedl v plné kráse a síle a Luna dávala fešákovi najevo sympatie. Zoo Praha má nový chovný pár mladých vlků hřivnatých.

Váňa do Prahy přicestoval z Moskvy a Luna z německého Osnabrücku. Spojování těchto šelem proběhne jednou v životě, trvá den dva, a pak už spolu zůstanou navždy. „První večer jsme je na noc rozdělili. Druhý den spolu zůstali i přes noc a teď už jsou spolu stále,“ říká kurátor savců Pavel Brandl.

Když všechno dobře půjde, mohla by se zoo dočkat vlčat už příští rok. Vlci hřivnatí mají říji jednou za rok. Drží si sezónu jižní polokoule, takže říje by měla být v září. První potomky by tedy mohli Váňa s Lunou přivést na svět v listopadu.

Baští ovoce

Vlci hřivnatí se od těch našich liší nejen tím, že jsou drobnější. Loví samostatně hlodavce a ptáky. Zatímco vlkl obecný ukořistí ve smečce i velké kopytníky. Vlci hřivnatí mají také rádi ovoce. V zoo je pro ně nejpopulárnější papája, která má vysoký podíl bílkovin.



Přečtěte si
-bello-
18. 12. 2021 • 22:03

Díík !
Oblíbenci !
Nazývají je i psy hřívnatými

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.