Kauza Čapí hnízdo a Opencard: Verdikt v půlce ledna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kauza Čapí hnízdo a Opencard: Verdikt v půlce ledna

Čapí hnízdo mělo sloužit pouze Babišovi.
Čapí hnízdo mělo sloužit pouze Babišovi. (Archiv CNC)

Vydání premiéra v demisi Andreje Babiše (67, ANO) kvůli mnohamilionové dotační kauze Čapí hnízdo včera řešili poslanci z mandátového a imutního výboru. Stanovisko k němu, stejně jako k případnému vydání poslance Bohuslava Svobody (77, ODS), dají až za měsíc.

Kauzu farmy na Benešovsku, v níž Babiš čelí podezření z podvodu, řeší státní zástupce Jaroslav Šaroch. Právě ten požádal novou Sněmovnu o Babišovo vydání. K samotné žádosti se výbor sejde až v druhé půlce ledna. Poslanci také projednali žádost o opětovné vydání poslance Bohuslava Svobody (77, ODS) v případu někdejší pražské městské karty Opencard. Toho v roce 2016 soud nepravomocně odsoudil za porušení povinnosti při správě cizího majetku a za porušení pravidel hospodářské soutěže. Podle šéfky výboru Heleny Válkové (70, ANO) se i k této žádosti jeho členové vyjádří v půlce ledna.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.