Po amputaci přední tlapy si ho pletou: Vrr, já nejsem žirafa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Po amputaci přední tlapy si ho pletou: Vrr, já nejsem žirafa!

Brodie a jeho psí kamarád. O tlapku sice přišel, ale o radost ze života nikoliv.
Brodie a jeho psí kamarád. O tlapku sice přišel, ale o radost ze života nikoliv. (Foto Profimedia.cz, scom)

O kočkách se říká, že mají devět životů. To hafan Brodie má jenom jeden a i o ten málem přišel! V roce 2016 ho srazilo auto a byl na tom tak zle, že ho chtěl veterinář utratit. Nakonec si ale život vybojoval, i když ho to stálo celou přední tlapku (i s ramenem).

Brodie je azavžský chrt ze Středního východu a už na první pohled je znát, že je výjimečný. Není divu, že se do něj marketingová poradkyně Louisa Crooková okamžitě zamilovala. Byla to právě ona, kdo se zbídačeného štěněte po vážné nehodě ujal. „Je to ten nejkrásnější pes, jakého jsem kdy viděla. Jsem fanynkou chrtů a azavaci jsou jedním z mých nejoblíbenějších plemen,“ říká.

Hrdý aristokrat

Podle ní je Brodiemu kolem šesti či sedmi let a stejně jako ostatní chrti i on má aristokratické vystupování, vzhled a pořádně dlouhý krk! „Amputace způsobila, že vypadá ještě delší a protáhlejší. Je to vlastně jeden velký chodíci krk na třech nohách,“ směje se Louisa, která často slýchává, že místo psa venčí žirafu. Napomáhají tomu i výrazné skvrny, které má Brodie po celém těle, a jež u většiny azaků nebývají tak viditelné.

Rve se s úsměvem

Kromě Brodieho se Louisa stará ještě o šest psů a dalších zhruba šedesát psisek už zachránila a našla jim nový domov. Nejvíc se jí ale do srdce vryl právě Brodie. „Máme mezi sebou velmi zvláštní a silné pouto. Chová se ke mně, jako by byl stále vděčný za to, že jsem ho před lety zachránila,“ svěřila se. A vděčná je naopak i ona za něj. „Pokaždé, když mám potřebu se politovat, podívám se na něj a okamžitě mě to pustí. Prožil tolik špatných věcí, a přesto má stále úsměv na tváři a umí se radovat ze života,“ vysvětlila, čím ji hafan inspiruje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.