Zimní trendy přichází na scénu. Oversized kabáty budí zájem a nejsou jediné | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zimní trendy přichází na scénu. Oversized kabáty budí zájem a nejsou jediné

 (Budchlap.cz)

Když se venku začne ochlazovat, lehké šatičky s pohodlnými balerínami uklízíme do šatníků a botníků a mnohdy nechtíce vytahujeme zimní kousky, ve kterých nám sice bude daleko tepleji, ovšem už možná nebudou tak lichotivé jako letní modely. Nebo se pleteme? Jaké módní kousky letos vyvstanou na povrch a co se letos bude nosit především?

Každý nákupní maniak ví, že trendy ve světě módy se mění jako na běžícím pásu. Sotva mrkneme okem a už jsou před námi nové kousky, kterými bychom měli podle módních návrhářů a kritiků vyplnit své stávající šatníky. Pánské bundy různých střihů, džíny různých délek a zpracování, střídají se také vzory a materiály, z nichž se oblečení vyrábí. Co bude typické pro letošní zimu a na co konkrétního máme připravit naše peněženky?

Kostýmky, kupředu!

S příchodem zimy se začíná plnit náš kalendář různými víkendovými společenskými akcemi. A zatímco pánové mají jasno v tom, co si obléknou, dámy mají na výběr z více možností. Uvažují nad dlouhými šaty, ve kterých se budou cítit jako princezny, ale také se nabízí kalhoty se saténovou halenkou a samozřejmě také sukně různých délek. Trefou do černého jsou však kostýmky, jež se pomalu, ale jistě dostávají do popředí.

Kostýmky jsou považovány za symbol ženské nezávislosti. Věděli jste, že je ženy začaly nosit už dříve jak v devatenáctém století? Tehdy se na ně však pánové dívali skrze prsty, protože to bylo zkrátka velké faux pas, jehož se zástupkyně něžného pohlaví vůbec mohli dopustit.

Díky těmto odvážným ženám však můžeme kostýmky nosit právě dnes, a to zejména letošní zimu, kdy jsou doslova trendem. Nabízí se otázka, máte je už ve svém šatníku?

Kostky, kam se podíváte

Mezi zimní trendy letošního roku patří bezesporu také vzory. Tedy konkrétně kostky, které se ujímají vedení žebříčku oblíbených módních hitů. Ještě donedávna byl hlavním trendem vzor kohoutí stopy, který ostatně ve vašich šatnících může dřímat dál. Pokud však chcete být opravdu styloví, vsaďte v zimě na kostkovaný motiv.

I když se více sází na černobílou klasiku nebo na neutrální kombinaci barev, mnozí módní návrháři tvrdí, že ani s barvami letos v zimě neprohloupíte. Nebojte se tedy koupit si kostkovaný kabát v kombinaci červené a jiné výrazné barvy, jen si tedy dejte pozor na kombinování jednotlivých kousků celého outfitu. Ať nepůsobíte příliš kýčovitě.

Vesty jsou opět na scéně

Kolem čeho se smetla obrovská mela, jsou vesty. Možná si na ně vzpomínáte z dětství, kdy vám je rodiče natahovaly přes košile proto, aby vám zkrátka a dobře bylo teplo. Navíc kombinace košile a vesty byla nadmíru společenská, a tak jste v tomto outfitu vyrazili k babičkám na oběd nebo na nějakou slávu v podobě narozeninové oslavy.

A i když jste tento kousek neměli možná v lásce a říkali si, že ho už nikdy nechcete vidět, nyní možná najde cestu do vašeho šatníku. Důvod je prostý - aktuálně se totiž jedná o zimní trend, který je jednoznačně trefou do černého. Stačí, když tento trend s něčím hezky zkombinujete a váš outfit bude rázem ohodnocen deseti body z deseti.

Vesty se nyní nosí v mnoha různých provedeních. Nezáleží na tom, jestli jsou pletené, splývavé nebo podobající se saku bez rukávů. Vždy jsou trefou do černého a hodí se jak k halenkám s nařasenými rukávy, tak ke košilím, jimž podtrhne jejich elegantnost.

Všechno, co se třpytí

Flitrované šaty nebo jiné třpytivé kousky jsme měli tendenci oblékat pouze na Vánoce, ale pravdou je, že vánoční svátky nejsou tím jediným dnem v roce, kdy je můžeme obléknout. Poslední módní trendy ukazují, že se bude v zimě nosit všechno, co se třpytí. Proto oblékněte jedinečné kousky na rande, večírek, ale také jenom do divadla - okouzlíte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.