Paroubkova svatba: Jako by byla válka… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Paroubkova svatba: Jako by byla válka…

Nevěsta na sobě měla šaty od návrhářky Jany Berg za více než sto tisíc korun.
Nevěsta na sobě měla šaty od návrhářky Jany Berg za více než sto tisíc korun. (Aha! – Kateřina Kalibánová, Martin Hykl)

PRAHA – Šéf ČSSD Jiří Paroubek (55) se konečně dočkal! Včera v 16.24 h si se svojí milovanou tlumočnicí Petrou Kováčovou (34) řekli »ano« přímo v luxusním hotelu Esplanade v Mariánských Lázních, kde pak v královském apartmá prožili vášnivou svatební noc.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek (55) se konečně dočkal! Včera v 16.24 h si se svojí milovanou tlumočnicí Petrou Kováčovou (34) řekli »ano« přímo v luxusním hotelu Esplanade v Mariánských Lázních, kde pak v královském apartmá prožili vášnivou svatební noc. Zasněžený hotel, který vlastní jeho přítel Vlastimil Dvořák, se v sobotu proměnil v nedobytnou pevnost. Černí bodyguardi s »ostrými« psy, vozy ozbrojené městské policie, závory, značky zákazu vjezdu... Jako kdyby měla vypuknout válka!

A co svatbě předcházelo? Ďábelská Paroubkova jízda do Mariánských Lázní, během které řidič jeho audi často překračoval rychlost 200 km/h a předjížděl i přes dvojitou čáru. A také incident s novináři, který měla v pátek – ještě v Praze – Petra Kováčová. Ta ráno vyrazila do centra taxíkem a na mostě Legií zavolala policisty, aby zastavili auto fotografů, kteří ji pronásledovali. Policisté pak skutečně novinářský vůz stopli. „Ti žurnalisté do taxíku najížděli. Kdyby řídila Petra, která není nijak zdatná řidička, zřejmě by došlo k nehodě,“ rozčiloval se posléze Paroubek. Podle svědectví dalších novinářů bylo ale vše úplně jinak. „Auta jela normálně za ní, nijak taxík neohrožovala,“ potvrdil i fotograf Nedělního Aha!. Další incidenty s novináři provázely i samotnou sobotní svatbu. Zaměstnanec ochranky dokonce napadl jednu fotoreportérku, když fotila z přilehlé silnice, jak u hotelu stojí auta svatebních hostů na zákazu stání. A co na to městská policie? „S tím nic nenaděláme. To jsou vyšší zájmy. Pan Paroubek se dneska žení,“ sdělil po telefonu pracovník městské policie. Hotel dokonce městští strážníci jednu chvíli i hlídali. Místostarosta Mariánských Lázní Jiří Chval (ODS) je pak ale odvolal…

„Svatební obřad vedl radní města Mariánských Lázní Luděk Nosek a sňatku požehnal biskup Církve československé husitské Jan Hradil. Novomanželé se rozhodli používat příjmení Paroubek a Paroubková,“ napsali novomanželé v prohlášení. Za svědky jim šli šéf slovenské vlády Robert Fico (ten si před časem také našel o řadu let mladší milenku) a blízká přítelkyně Kováčové Miriam. Na svatbu přijelo 30 rodinných příslušníků a nejbližších přátel novomanželů. Paroubkova exmanželka Zuzana, ani jeho jediný syn Jiří ale mezi nimi nebyli…

Jiří Paroubek měl mít původně od majitele hotelu Vlastimila Dvořáka, bývalého agenta StB, ubytování v Královském apartmá za 40 000 Kč na noc zdarma. Nakonec ale šéf ČSSD řekl, že si vše zaplatí sám.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.