Zeman v Brně vítal prvňáčky: Dětem dejte najíst! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zeman v Brně vítal prvňáčky: Dětem dejte najíst!

Prezident se soustředil na jídlo.
Prezident se soustředil na jídlo. (Foto ČTK/L. Pavlíček)

Po dvouměsíčním volnu opět dětem začala škola. Prvňáčky včera kromě učitelů vítali také politici. Prezident Miloš Zeman (76) zaletěl do Brna, kde v základce v Merhautově ulici mluvil mimo jiné o hladovějících dětech.

Hlava státu popřála dětem, aby si ve škole našly nejenom kamarády, ale také měly plná břicha. Podle prezidenta totiž na zdejší škole byly dvě děti, co zkolabovaly hlady, a jeden kluk dokonce v pátek snědl 15 knedlíků. „Když mu říkali, že ho bude bolet břicho, odpověděl, že příště bude jíst až v pondělí. A já se ptám, co je to za rodiny, které nedají svým dětem najíst,“ prohlásil Zeman s tím, že je to problém hlavně sociálně slabých rodin.

Zeman vítal prvňáčky ve škole: Mluvil s nimi o hladu a Komenském

Video se připravuje ...

Podle tamní ředitelky Jany Foltýnové je tento příběh pravdivý, ale starý několik let. Prezident ale nebyl jediný, kdo žáky vítal. Na ZŠ Sadská v Nymburku zahajoval školní rok ministr školství Robert Plaga (43, za ANO) a třeba ministryně práce Jana Maláčová (40, ČSSD) si sama včera vyzkoušela pocit, jaké to je vést poprvé svého syna Gustíka do školy.

Přečtěte si
hillaarkaa
3. 9. 2021 • 12:28

Je to tak,znám několik stejných případů samo­živi­telek­,hlav­ně že furt přidávají důchodcům...Mno aby ne,skupina voličů,která jim vrátí hlasy při volbách...

Eva Korotvičková
2. 9. 2021 • 23:31

Divili byste se kolik takových dětí je.Máma je s nimi sama,otec neplatí,nájem zaplatit musí,aby jí nevys­těho­vali,­druži­nu také,protože jinak by nemohla pracovat.Tak má dítě k obědu suchý rohlík a dívá se na ostatní jak obědvají,protože samo v družině zůstat nemůže.Smutný pohled.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.