Zacvičte si s myšlenkami! A VE DVOU KROCÍCH | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zacvičte si s myšlenkami! A VE DVOU KROCÍCH

Naučte se zapudit negativní myšlenku
Naučte se zapudit negativní myšlenku (iStock.com)

Ono se to lehce řekne – zapudit negativní myšlenku. Hůř se to ale dělá. Slouží k tomu nicméně pár praktických cvičení, která postupně zvládne každý. Jen je třeba se obrnit trpělivostí, protože zpočátku to není úplně snadné.

1. Posaďte se, uvolněte, zavřete oči a představte si nějaké krásné místo se všemi jeho nejtitěrnějšími detaily. A pak se pokuste po dobu 10 minut myslet jen na ono místo, všechny ostatní myšlenky ignorujte. Zpočátku vám to jistě půjde jen malou chvíli, postupně ale můžete dobu prodlužovat.

2. Posaďte se, uvolněte, zavřete oči a na nic nemyslete. Prostě si jen představujte černočernou tmu a nechte ji, aby se vám vpila do mysli. Nedovolte, aby se k vám dostaly jiné myšlenky. Opět se postupně pokuste docílit doby 10 minut. Pokud dokážete dotáhnout do zdárného konce první i druhý cvik, naučíte se i ovládat vlastní hlavu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.