Pokořily jsme kanál La Manche: Za 9 hodin a 39 minut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pokořily jsme kanál La Manche: Za 9 hodin a 39 minut

Bez plavání nedají ani ránu.
Bez plavání nedají ani ránu.  (holkypreslamanche.webnode.cz)

Pandemie covidu přinutila sedm děvčat z plaveckého oddílu PLAF v Říčanech začít se otužovat. Nyní za sebou mají úctyhodný výkon. Včera překonaly kanál La Manche.

Kamarádky Terka (14), Bára (14), Emma (18), Danča (14), Kačka (18) a Katy (13) nedají bez plavání ani ránu. Koronavirová pandemie jim ale loni v říjnu ze dne na den zavřela bazén. Nezbylo, než chodit ven. Holky začaly trénovat v rybnících kolem Říčan, zažily ale teplotní šok. „Zatímco voda v bazénu měla 28 stupňů, venku se pohybovala nanejvýš kolem 6 °C,“ vysvětlovala vedoucí oddílu Vlaďka Lipovská.

Pak Katy dostala nápad. Když už v ledové vodě, tak proč ne rovnou v kanálu La Manche! Jelikož je nejmladší a pravidla účasti jí nedovolovaly plavat samostatně, ale jen ve štafetě, ostatní se přidaly. A protože podle regulí musí mít půlka štafety nad 16 let, přibraly k sobě ještě ostřílenou kraulerku Míšu (24) z pražské Bohemky.

Bezprostředně po závodu bylo znát, že si sáhly na dno svých sil. Při zpáteční cestě lodí z Francie Calais do Doveru v Anglii, odkud se startovalo, přemohla děvčata únava. „Přestaly štěbetat,“ smála se jejich trenérka Sandra Kazíková. Po chvíli ale nastalo veselí. „Hurá! Máme to doma!,“ radoval se celý tým.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.