Život byla velká party, která má následky ještě dnes | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Život byla velká party, která má následky ještě dnes

 (SAZKA a.s.)

Do problémů se nemusíte dostat vždy sami a vlastní vinou. Studentka Jana se podělila o svou zkušenost, jak zkomplikovala život člověku, kterého milovala a následky si ponese sama celý život.

Pocházím z malé vesnice, kde jsem vyrůstala pod dozorem svých přísných rodičů, proto pro mě příchod do velkého města byl doslova šok. Život na koleji byl jedna velká party, která ovšem také něco stála. Začala jsem hledat brigádu a zrovna se uvolnilo místo barmanky v herně. Práce mi vyhovovala, přes noc jsem obsluhovala hosty, ráno jsem chvíli spala a odpoledne mi zbývalo dost času na učení. Peníze mi taky nechyběly, víkendy jsem si užívala s kamarády, v podstatě ideální vysokoškolský život. Vždycky jsem si prohlížela hráče, kteří přišli do herny a za noc dokázali nechat v automatech třeba 20 tisíc. Vůbec jsem nechápala, co je na tom tak zábavného. Nakonec mi to bylo i jedno, protože když někdo občas vyhrál, dal mi většinou obrovské spropitné.

Nad stromem nevyhraješ

Celý svět se najednou změnil, když jsem se zamilovala. Partnera mi představili kamarádi, byl v třetím ročníku a studoval matematiku. Michal mě navštěvoval v herně, seděl tam se mnou celé večery a noci, dlouhou chvíli si krátil na automatech. Byl přesvědčený, že spočítá algoritmus výhry a vyhraje jackpot. V té době jsem nebrala jeho řeči vážně, jeho zapálení pro hru mi přišlo spíše roztomilé, než že by mě znepokojilo. Měsíce utíkaly a já jsem zjistila, že jsem těhotná. Netušila jsem, jak takovou zprávu Michal přijme, ale jeho reakce mi vyrazila dech. Dostal hysterický záchvat a chtěl, abych šla hned na potrat. To mě vůbec nenapadlo, protože jsme oba byli ve věku, kdy se dítě dá zvládnout. Začali jsme se hádat, celá situace se komplikovala a svět kolem mě se měnil v noční můru. Zjistila jsem, že během našeho vztahu si Michal vypěstoval k hraní na automatech natolik silnou zálibu, že celé měsíce neplatí nájem, dluží peníze všem našim kamarádům, svým rodičům a nesplácí svůj studentský úvěr.

Čas nejde vzít zpátky

V mém stavu jsem musela vyhledat Michalovi rodiče, kteří když zjistili, co se děje, okamžitě začali jednat. Svého syna izolovali od velkého města, řešili jeho léčbu i dluhy, hasili problémy ve škole. V očích Michalových rodičů za všechny problémy můžu já, protože jsem přivedla jejich syna do světa hazardu a závislosti. Jsem těhotná, bez partnera a mé dítě možná bude vyrůstat bez otce. Když se ohlédnu zpátky, musím uznat svou chybu. Kdybych v herně viděla všechny signály Michalovy začínající závislosti, mohla jsem mu pomoci mnohem dříve. Vůbec mě nezajímalo, že hraní může být návykové, ani mě nenapadlo podobným informacím věnovat pozornost.

Je vám to povědomé?

Vyzkoušejte si test, ať zjistíte, jestli máte své hraní pod kontrolou, odkaz najdete zde. Cílem projektu Sazky Hraj s rozumem je, aby hra pro vás byla zábavou. Nastavte si své herní limity, ať víte, kolik času a peněz chcete do sázení investovat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.