Chůva kopla chlapečka (†2): Ten pak zemřel v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Chůva kopla chlapečka (†2): Ten pak zemřel v nemocnici

Hana R. u Krajského soudu v Plzni.
Hana R. u Krajského soudu v Plzni. (Foto AHA! – Zbyněk Schnapka )

Chůva Hana R. (70) skončila u soudu kvůli smrti dítěte (†2). Podle obžaloby při hlídání hocha kopla. Když si ho rodiče vyzvedli, byl už údajně v bezvědomí.

Nešťastná událost se stala před dvěma lety v Chebu. Jana. R. hlídala v bytě za peníze děti. Jedním z nich byl i vietnamský chlapeček. „Chtěla jsem ho utěšit, vzala jsem ho do náručí, on mě štípal a bránil se. Dala jsem ho zpět na zem, tahal mě za nohu, tak jsem ho odkopla. Ale nebylo to žádnou velkou silou. Upadl na zadek. Ještě před tím upadl sám dvakrát v předsíni a kuchyni,“ tvrdila Hana R. Ta pak měla dát dítě spát. Když si ho rodiče vyzvedli, byl už údajně v bezvědomí. „Vzal jsem ho do náručí, tělíčko bylo bezvládné a hlavička mu padla dozadu,“ řekl otec. Chlapce odvezla záchranka do nemocnice, kde za sedm dní zemřel na otok mozku. Obžaloba navrhuje ženě pět let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.