Pirk (73) z IKEM: Dohoda? Ne, bylo to odvolání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pirk (73) z IKEM: Dohoda? Ne, bylo to odvolání!

Jan Pirk
Jan Pirk (Michal Beránek)

„Vyrostl jsem v IKEM a IKEM vyrostl díky mně.“ Nejznámější český kardiochirurg Jan Pirk (73) promluvil o svém konci ve funkci přednosty kardiocentra Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze.

Ředitel IKEM Michal Stiborek profesora Pirka o konci ve funkci informoval na jeho narozeniny s tím, že odchod je po vzájemné dohodě. „Jaká dohoda? Pan ředitel mě normálně odvolal. Výslovně řekl, že to chce mít vyřízené do voleb,“ řekl Nedělnímu Aha! Pirk, který ve funkci končí 1. července. Důvodů pro nečekanou změnu uvedlo vedení IKEMu ve svém prohlášení několik. Např. jde o budování nového pavilonu. „Zřejmě by měl do toho spíše mluvit nový přednosta,“ řekl Pirk. Zmiňují se i Pirkovy „stále se rozrůstající mimo-ikemové aktivity“. „Různé besedy mi  do práce nezasahovaly. Navíc jsem jimi dělal reklamu pro IKEM, kde jsem byl 47 let,“ uvedl Pirk. Nahradí ho jeho zástupce Josef Kautzner (63), který 20 let vede kliniku kardiologie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.