Nová Škoda Superb: Testují ji v Údolí smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nová Škoda Superb: Testují ji v Údolí smrti!

Nový vůz se testuje v americkém Údolí smrti.
Nový vůz se testuje v americkém Údolí smrti. (archiv)

DEATH WALLEY – Příprava nové Škody Superb finišuje. Technici teď zkoušejí kvality auta v americkém Údolí smrti. Extrémní teploty tady prověřují klimatizaci, brzdovou i chladicí soustavu. A škodovka neunikla ani špionážním fotografům.

Příprava nové Škody Superb finišuje. Technici teď zkoušejí kvality auta v americkém Údolí smrti. Extrémní teploty tady prověřují klimatizaci, brzdovou i chladicí soustavu. A škodovka neunikla ani špionážním fotografům.

Cílem automobilky je konkurovat vozům jako Ford Mondeo. Proto nová Škoda Superb nebude mít variantu limuzíny, ale hatchbacku. Poprvé bude i v »kombíku« a lze očekávat i verzi 4 x 4. Zákazníkům automobil slibuje více komfortu, prostoru, účinnější motory a moderní elektrické vybavení. Vůz se prý také lépe ovládá. Bude mít adaptivní reflektory, které umožňují řidičům vidět do zatáčky. Takové ještě nemají ani audi či volkswageny. „Nový superb bude bomba. Už jsem s tím jezdil, má skvělé jízdní vlastnosti,“ říká šéf dozorčí rady Škoda Auto Vratislav Kulhánek.

Mezi nabízené prvky bude patřit dotykový displej, automatický systém parkování, sledování nahuštění pneumatik, přípojka na přehrávače mp3 a na paměťové karty, klimatizační systém se dvěma pásmy. Přední maska vozu bude zřejmě podobná novému roomsteru a fabii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.