Nezkosil je ani mráz mačetou... Jaro přineslo koberec bramboříků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nezkosil je ani mráz mačetou... Jaro přineslo koberec bramboříků

Kochat se ale mohou jen zaměstnanci zoo a řemeslníci, kteří opravují střechu zámku.  Kobere je zcela výjimečný. Bramboříky se množí výtrusy a semínka roznášejí mravenci.  Ranní šestistupňový mrazík květům neuškodil.
Kochat se ale mohou jen zaměstnanci zoo a řemeslníci, kteří opravují střechu zámku. Kobere je zcela výjimečný. Bramboříky se množí výtrusy a semínka roznášejí mravenci. Ranní šestistupňový mrazík květům neuškodil. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Zima stále vystrkuje drápy, ale Zoo Zlín již opanovalo jaro. Jen co odtál sníh, ukázaly hlavičky v podobě korunek tisíce drobných kvítků jarních bramboříků.

Květiny vytvořily čarovný fialovo-růžový koberec pod azalkami. „Je to úžasné. Pokaždé, když jdu kolem, dodají mi ty barvy a krása květů, zvláště v tuto dobu, lepší náladu. Povzbudí. Jsou tu podle pamětníků léta. Vysadili je zahradníci zdejších hrabat Seilernů údajně již v roce 1930,“ řekla Karolína Barotová (27) z oddělení marketingu zoo. Jde o brambořík jarní evropský, jehož domovinou je Balkán. Nejde o šlechtěný kultivar. Je otužilý. Něžné květy nezničily ani současné ranní mrazy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.