Hrozné týrání: Štěně dogy hodila hadovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hrozné týrání: Štěně dogy hodila hadovi!

Fenka Karolínka se lidí bála, na první pohled byla značně podvyživená.
Fenka Karolínka se lidí bála, na první pohled byla značně podvyživená. (pro Aha! – Zdeňka Horáčková)

ŘEŘICHY – Pejska Ronyho (4) a fenku Karolínku (3) odebrali pracovníci teplické pobočky Ligy na ochranu zvířat chovatelce z obce Řeřichy na Rakovnicku. Obě německé dogy týrala hladem. Ochranářům se však nepodařilo zachránit jejich štěňátko. To před jejich příjezdem patrně uškrtil a pozřel had.

Ochránce zvířat kontaktoval starosta Řeřich. „Majitelka psů při rozhovoru se starostou souhlasila s odebráním psů, a tak jsme hladová a vystresovaná zvířata okamžitě odvezli. Rony byl tak hladový, že přiběhl k jídlu okamžitě, ale Karolínka se strašně bála,“ říká vedoucí teplických ochránců zvířat Zdeňka Horáčková.

Chovatelka měla mít ještě asi šestiměsíční štěně. „Nejhůře na tom bylo prý štěně. Chovatelka ale tušila, že to nedopadne dobře, a štěně záhadně zmizelo. Starosta obce začal zjišťovat další okolnosti a dozvěděli jsme se příšerné věci. Například to, že štěňat bylo více a majitelka vlastní ještě dvoumetrového hada, který má pořád hlad,“ popisuje Horáčková.

V útulku veterinář zjistil, že pejsky netrápil jen hlad. „U Ronyho jsme objevili také chronický zánět uší. To je pro psa velice bolestivá záležitost, a pokud se neléčí, může se z toho zvíře dokonce zbláznit,“ říká Zdeňka Horáčková.

A jak to dopadne s podivnou chovatelkou? „Pokud se jí neprokáže, že štěně utýrala, nebo zabila, nejde o trestný čin,“ ozřejmuje literu zákona Horáčková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.