Pět dětí se topilo pod ledem a teď... Zachráněný chlapec zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Pět dětí se topilo pod ledem a teď... Zachráněný chlapec zemřel

Pod dětmi v Žamberku se probořil led.
Pod dětmi v Žamberku se probořil led. (HZS Pardubického kraje)

Smutné pokračování má případ pětice dětí, pod kterými se ve čtvrtek probořil led na rybníku v Žamberku. Jeden ze tří chlapců (8 až 11), kteří byli na ledě se dvěma kamarádkami, v nemocnici zemřel.

„Mohu potvrdit informaci, že jeden z chlapců zemřel. Víc se s ohledem na rodiny dětí nebudeme k této tragické události vyjadřovat,“ řekla Aha! policistka Markéta Janovská. „Je to hrozná tragédie. Nepamatuju, že by se tu kdy něco podobného stalo. Chtěl bych ocenit všechny zasahující policisty, hasiče, zdravotníky. Všichni předvedli rychlý a profesionální zákrok. Udělali s nasazením vlastních životů v danou chvíli maximum,“ řekl Aha! starosta Žamberka Oldřich Jedlička.

Víte že...

...žamberský rybník je v soukromém vlastnictví a nikdy nebyl a není využíván ke koupání či bruslení? Navíc je velmi špatně přístupný, protože je obehnán plotem a břehy jsou zarostlé.

Jsou v kritickém stavu

Ledový příkrov na rybníku je velmi tenký a z velké části odtátý. Pětice dětí se přesto ve čtvrtek odpoledne vydala za dobrodružstvím a uprostřed rybníka se pod nimi led probořil. Dvě dívky se dokázaly dostat na břeh a přivolat pomoc. Trojice chlapců zůstala desítky minut pod ledem, než se je záchranářům podařilo vytáhnout. Lékařům se u všech tří podařilo obnovit životní funkce. Zbylí dva jsou v kritickém stavu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.