Unikátní operace: Dvojčata-bratříčky předělali na holky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Unikátní operace: Dvojčata-bratříčky předělali na holky!

Mayla a Sofia v době, kdy byly ještě kluky.
Mayla a Sofia v době, kdy byly ještě kluky. (Foto Profimedia.cz, Facebook)

Světová rarita! Na ženy se nechali přeoperovat dva bratři – dvojčata, došlo k tomu den po sobě na specializované klinice v Brazílii. Bratři, pardon, nyní už sestry, se cítí skvěle, na svá předchozí mužská těla si nikdy nezvykli.

První dvojčata na světě, která podstoupila simultánní změnu pohlaví, nyní přijala jména Mayla Phoebe de Rezende a Sofia Albuquercková (obě 19). Operaci jim provedl ten samý lékař. „Nikdy jsme se neidentifikovaly jako chlapci,“ řekly obě dívky jedním hlasem po proceduře. „Když jsem se po operaci mohla poprvé osprchovat, moje nové tělo jsem cítila jako zázrak. Se svými mužskými pohlavními orgány jsem měla problém už od tří let. Říkala jsem si, že to nemůže být moje. Prosila jsem Boha, aby ze mě udělal malou holčičku,“ dodala Mayla, která studuje na lékařku.

Do bikin!

Dvojčatům vysvětlila jejich starší sestra, když jim bylo deset, že mohou požádat o změnu pohlaví. Od té chvíli nemyslela na nic jiného. Nikdy ale nevěřila, že k tomu dojde tak brzy, protože čekací listina v Brazílii na podobné operace je dlouhá a v Blumenau, kde žijí, ji nabízí pouze jedna soukromá klinika. Kluci nejprve dva roky podstupovali společně hormonální léčbu, operace byly provedeny 13. a 14. února. Zákroky proběhly úspěšně, Mayla a sofia prožívaly jen malé bolesti, které se podle nich daly vydržet. Se svými novými těly jsou tak spokojené, že už se nestydí chodit v bikinách...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.