Jak rychle a efektivně zhubnout? Zkuste Keto dietu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jak rychle a efektivně zhubnout? Zkuste Keto dietu

Snížení pohybu, sedavé zaměstnání, stres a nepravidelné stravování - to vše může zapříčinit nabírání na váze
Snížení pohybu, sedavé zaměstnání, stres a nepravidelné stravování - to vše může zapříčinit nabírání na váze (Prodietix)

Nemusíte se trápit hladovkami nebo začít každý den zběsile cvičit. Pro rychlé a efektivní hubnutí stačí najít správný způsob stravování, při kterém nebudete strádat, ale kila půjdou dolů. Jste připraveni změnit svůj život a začít hubnout?

Nejprve je potřeba si uvědomit, proč vlastně tloustneme. Za spalování tuků je zodpovědný rychlý metabolismus, který s věkem přirozeně zpomaluje. Přidejte k němu stres, sedavou práci a nepravidelné stravování a recept na ukládání tuků je na světě. Naše tělo je při dlouhodobém hladu a strádání naučené ukládat si tukové zásoby. Abychom se jich zbavili, musíme naopak začít jíst a dát tělu najevo, že se nemusí připravovat na „horší časy“.

Nastartování a udržení rychlého metabolismu se může zdát jako  nerozlousknutelný oříšek. Nemáte-li čas se denně věnovat sportu a překopat celý svůj životní styl, je potřeba na to jít chytře. Revolučním způsobem, jak zhubnout rychle a bez sportování, je moderní proteinová dieta. Správně nastavený jídelníček dokáže v těle navodit stav zvaný „ketóza“, během kterého tělo spaluje tuky, ale neztrácí svalovou hmotu, proto je keto dieta doporučována ke zdravému hubnutí také lékaři. Vyžaduje jídelníček, který je v domácích podmínkách celkem těžké připravit. Naše doporučení je zvolit si dietní program s předpřipravenými jídly a poradenstvím na míru. Jedině odborníci vám dokáží poradit tak, abyste dosáhli své vysněné váhy, nehladověli a ještě získali pořádnou nálož energie.

Keto dieta vás také naučí dodržovat zlaté pravidlo „málo ale často“. Tajným klíčem k úspěchu je 5 menších porcí denně s pravidelnými časovými rozestupy. Pokud byste se chtěli do této diety pouštět na vlastní pěst, dejte si pozor na správné množství vitamínů a živin, které by neměly ve stravě chybět. Neuváženou dietou byste si místo efektivního hubnutí mohli naopak přivodit řadu zdravotních komplikací. Důležité je také dostatečné množství zeleniny a pitný režim, každý den byste měli vypít 2 – 3 litry tekutin, přičemž hlavní zastoupení by měla mít čistá voda či neslazené čaje. Na sladké sycené nápoje a limonády rovnou zapomeňte a pokuste se je omezit na minimum. Žízeň neuhasí, pouze s nimi do těla putuje nadbytečné množství cukru.

Jezte pravidelně, na jídlo se soustřeďte a vychutnávejte si ho

Říká se, že za to, jak vypadáme, je z 20 % zodpovědný pohyb a z 80 % náš jídelníček. Pro mnoho lidí je jídlo „nepřítel“, který má na svědomí přibývající kila. Abyste se dostali na svou vysněnou váhu, zkuste se do jídla zamilovat! Jezte pomalu a nepřejídejte se. Žaludek začne pociťovat pocit naplnění až po 20 minutách od prvního sousta. Pokud jste zvyklí do sebe jídlo naházet během několika minut, zpomalte a každé sousto si vychutnávejte.

Ne každého baví zvedání zátěže ve fitku, ale ke zdravému životnímu stylu pohyb prostě patří. Jestliže vás aktivní sportování neláká, zkuste se po ránu alespoň protáhnout a dát si malou rozcvičku, při které si protáhnete ztuhlá záda. Klasické úklony do stran ve stoje jsou skvělé protahování a působí blahodárně na činnost orgánů. Nezapomeňte si dělat přestávky a protáhnout se i během dne v práci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.