Zloděj rozebral střechu! Při odchodu ji opravil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zloděj rozebral střechu! Při odchodu ji opravil!

ilustrační foto
ilustrační foto (Marek Podhora, Sedmicka)

Policisté vyřešili v malé obci na Blanensku záhadu. V hospůdce přes měsíc zavřené kvůli protiepidemickým opatřením zloděj vybrakoval lednici.

Hostinský přišel po několika dnech na kontrolu opuštěného lokálu, a když otevřel lednici, ztrnul. „Zloděje zajímaly lihoviny. Zmizela mimo jiné láhev staré myslivecké a starorežné, ale nepohrdl ani už načatými lahvemi,“ řekl policista David Chaloupka.

Velká záhada

Nezvaná návštěva nepohrdla ani třemi přepravkami se zálohovanými lahvemi. Majitel hospůdky nejprve pátral na vlastní pěst, jenže nenašel jedinou stopu. Vstupní dveře i zámky zůstaly neporušené. A tak si na vypátrání škodné pozval muže zákona. Ti celý objekt prohlédli zevnitř i zvenku a brzy měli jasno.

Přes půdu

„Zloděj přes popelnici u domu vylezl na plochou část střechy pohostinství, odkud rozebral střešní krytinu na šikmé části střechy. Potom z půdy pohodlně sestoupil do provozovny,“ popsal policista. Alespoň na zpáteční cestě se ale nenechavec projevil jako poctivec. Všechny vytahané tašky totiž vrátil na původní místo. Byl to pokrývač?

Víte že...

...pokud bude zloděj dopaden, za krádež vloupáním ve stavu nouze může být potrestán až osmi lety v base?

Lapka se opil slivovicí

Asi nejkurióznější vloupání za poslední roky řešili na jižní Moravě loni v srpnu policisté v Pozořicích. Zasahovali v rekreační chatě, do které se vloupal nezvaný host. Příliš práce s ním ale neměli, výtečník (53) totiž narazil na jeden a půl litrovou láhev slivovice a po jejím vypití usnul. Když se probudil, dostal hned na ruce želízka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.