Zloděj vybral skrýš ve skříni: Seniorce ukradl čtvrt milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zloděj vybral skrýš ve skříni: Seniorce ukradl čtvrt milionu!

V této skříni našel neznámý zloděj hotovost ve výši 250 tisíc korun.
V této skříni našel neznámý zloděj hotovost ve výši 250 tisíc korun. (foto pčr)

Zloděj se vloupal do domku na Kyjovsku. Předpoklad, že má jeho majitelka (75) úspory ukryté doma, se bohužel vyplnil. Ve skříni našel 250 tisíc korun. Seniorce zbyly jen oči pro pláč.

Lotr se v přítmí vkradl dovnitř přes dvůr, otevřel si okno v přízemí a okamžitě se pustil do pátrání. Když v pokoji otevřel skříň, byl u cíle. Právě tam si totiž žena ukryla celoživotní úspory.

Vyrušila ho

„Přestože ho seniorka při činu vyrušila, stihl i s lupem zmizet. Neúspěchem skončila i policejní pátrací akce se služebním psem,“ shrnul smutný případ policista Petr Vala s tím, že okradená důchodkyně nedokázala pobertu ani popsat.

Nejvyšší škoda

Letos evidují policisté na jižní Moravě už desítku vloupaček, tato však co do výše škody zatím nemá konkurenci. Slabou útěchou ženě, která přišla o všechny peníze, může být snad jen to, že zloději hrozí kvůli nouzovému stavu až osm let za mřížemi.

Sem rozhodně NE!

Skříně, šuplíky, matrace Kriminalisté upozorňují, že zločinci, kteří se soustředí na vloupání do domů a bytů, dokážou přesně odhalit místa, kam si lidé odkládají peníze nebo cennosti. „Mezi nejhojnější skrýše patří skříně, šuplíky či knihovny. Někdy lidé své úspory ukládají i do ložního prádla, matrací nebo polštářů. A pachatelé to vědí. Cestu ke kořisti tak mají zjednodušenou,“ upozornil policista Petr Vala.

Milionová rána

Vůbec na největší lup si v uplynulých měsících na jižní Moravě přišel neznámý pachatel ve Znojmě. Loni v srpnu vnikl do rodinného domu, který majitelé o víkendu opustili, a důkladně obydlí prohledal. Na několika místech našel peníze a šperky. Okradení majitelé se dopočítali ke škodě přesahující 1,4 milionu korun.

Přečtěte si
mbmb
16. 1. 2021 • 11:01

Okradli tak i Livii Klausovou o sperky za miliony, ale Vasek vse zaridil aby nebyla smutna. Pero pred kamerami na zahranicni navsteve to byl instruktazni film pro deti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.