Tragédie v jižních Čechách: Řidičku zabil sněžný pluh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tragédie v jižních Čechách: Řidičku zabil sněžný pluh!

Traktor shrnuje sníh na silnici na Prachaticku. Na celém území Jihočeského kraje silně sněžilo.
Traktor shrnuje sníh na silnici na Prachaticku. Na celém území Jihočeského kraje silně sněžilo. (Foto ČTK/Václav Pancer)

Sníh, který nyní zasypal jižní Čechy a přispěl k desítkám dopravních nehod, skončil tragicky pro řidičku opelu. Tu zřejmě zachytil traktor, který s pluhem čistil od sněhu silnici. Žena stála u svého vozu. Zranění podlehla.

Nešťastná událost se stala ve středu odpoledne v obci Podolí nedaleko Prachatic. Zatím není jasné, jestli traktor řidičku zachytil kolem či pluhem a srazil ji, nebo přimáčkl k vozu. „Případ si převzali prachatičtí kriminalisté, kteří zjišťují, jak přesně k nehodě došlo. Věc šetří pro podezření z usmrcení z nedbalosti,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Jedna z vyšetřovacích verzí je, že řidička nemohla kvůli sněhu vyjet kopec, zastavila v zatáčce a projíždějící traktor ženu přimáčkl. „Když záchranáři přijeli na místo, už jí nemohli nijak pomoci. Žena měla závažná mnohočetná poranění,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranky Zuzana Fajtlová.

Za dva dny 90 nehod

Sníh na silnici zkomplikoval život řidičům v celém kraji. Během dvou dnů řešili policisté kolem 90 nehod. Kromě aut, která doklouzala na sněhu do příkopu, policisté vyjížděli na Šumavě také ke dvěma nehodám na železničních přejezdech. I tam to řidiči na zasněžené vozovce neubrzdili a vjeli na koleje. Hasiči v kraji odstraňovali více než 100 stromů, které popadaly pod náporem těžkého namrzlého sněhu.

Přečtěte si
mbmb
9. 1. 2021 • 11:15

Viditelnost ,mlha a huste snezeni , RIP rodine

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.