Ochočená liška Coco je zpátky doma: Na výletě zabila pět slepic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ochočená liška Coco je zpátky doma: Na výletě zabila pět slepic

Coco s chovatelem Radomilem Holíkem.
Coco s chovatelem Radomilem Holíkem. (Foto pro Aha! – Radomil Holík)

Ochočená lištička Coco (10 měsíců), která začátkem týdne utekla z besídky ve školce v Tršicích, je už zpátky u chovatele Radomila Holíka (35) z Prostějova. Na útěku si užila pravou liščí zábavu. Zůstalo po ní pět zakousnutých slepic.

„Byla zhruba 300 metrů od školky, ze které utekla. Našla si místečko ve skalce na kraji lesa za posledními domy v Tršicích,“ prozradil chovatel Holík s tím, že Coco chodila na návštěvy na nejbližší dvorky a zahrady. „Tam ji také našly paní, které mi zavolaly. Také se jim podařilo Coco udržet na zahrádce, než jsem přijel,“ uvedl chovatel. Teď už je Coco doma a odpočívá. Podle chovatele byla velice unavená. Coco totiž na zahrádkách žen, které ji poznaly a zadržely, zadávila pět slepic. „I když je ochočená, lovecký instinkt v sobě má. Čert vem ale slepice. Ty samozřejmě koupím nové a zachránkyním Coco je přivezu. Hlavní je, že se lištička našla je a zas zpátky doma,“ řekl šťastný chovatel.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.