Tomáš H. (28) si odsedí 13, 5 roku: Otčíma nejdřív střelil, a poté mu podřezal žíly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tomáš H. (28) si odsedí 13, 5 roku: Otčíma nejdřív střelil, a poté mu podřezal žíly

Tomáš H. dostal 13,5 roku.
Tomáš H. dostal 13,5 roku. (Foto Aha! – Michal Israel Volf, INT)

Loni o Štědrém dnu zkusil popravit otčíma jateční pistolí. Soud ho za to potrestal 13,5 lety vězení. Tomáš H. (28) se marně hájil tím, že chtěl otčíma jenom postrašit.

Incident se odehrál v garáži rodinného domu v Ústí nad Labem. Za Milanem B. (53) jeho nevlastní syn Tomáš H. podle obžaloby přišel s cílem vyřešit krizi v rodině. Jeho matka byla totiž vážně nemocná, otčím se o ni ale nestaral. Incident se odehrál v garáži rodinného domu v Ústí nad Labem. Za Milanem B. (53) jeho nevlastní syn Tomáš H. podle obžaloby přišel s cílem vyřešit krizi v rodině. Jeho matka byla totiž vážně nemocná, otčím se o ni ale nestaral.

Byla to nehoda?

Po hádce mladík vytáhl jateční pistoli na prasata a zasáhl muže do spánku. „Udělal jsem strašnou kravinu, které lituju. Zabít jsem ho skutečně nechtěl, bral jsem ho skoro jako vlastního. Kohoutek byl citlivý na dotek a omylem došlo k výstřelu,“ hájil se obžalovaný. Pak mu ještě pořezal obě zápěstí, střelil ho paralyzérem a nechal zamčeného garáži.

Už to prasklo...

Poškozený začal volat o pomoc. „Slyšely jsme to s mamkou a okamžitě zavolaly policii. Když pak přišel dolů pan obžalovaný se svojí matkou, pronesl jen: ‚Už to prasklo‘,“ uvedla u soudu svědkyně, která po útoku šla náhodou kolem domu. Muž kvůli zranění oslepl na jedno oko. „Hrozila možnost, že dojde k poranění závažnějších částí mozkovny,“ popsala znalkyně Andrea Vlčková.

Obžalovaný tvrdil: Mohl jsem ho zabít!

Tomáš H. u soudu tvrdil, že chtěl otce pouze postrašit a přimět ho k tomu, aby doma víc pomáhal. „Pokud bych ho chtěl zavraždit, mohl jsem to udělat. Mohl jsem si s ním vlastně dělat, co chci, ale já raději odešel,“ hájil se obžalovaný. Jenže podle znalců musel muži pistoli téměř přitisknout k hlavě. „Nebyl schopen vysvětlit, co tím postrašením sledoval. Soud to považuje za účelové,“ vysvětlil soudce Jiří Blažek. Obžalovaný se na místě odvolal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.