Lyžaři v rouškách a rozestupech... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lyžaři v rouškách a rozestupech...

ilustrační foto
ilustrační foto (Foto blesk - Martin Pekárek)

Jak bude vypadat tabulka protiepidemického systému PES hlídající lyžaře? Podle zjištění deníku Aha! se Češi musí připravit na dlouhé fronty v rouškách. Zapomenout pak můžou na doprovodné akce.

Důvodem, proč ministerstvo »lyžovačky« prozatím nepovolilo, je podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (50, za ANO) zhoršující se epidemická situace. Původní termín otevření lyžařský areálu 18. prosince se zrušil a fanoušci »prašanu« si musí počkat.

Ale dokdy? „Vše se bude odvíjet od aktuální epidemické situace, kterou se bude vláda zabývat na svém pondělním jednání,“ napsala Aha! mluvčí rezortu zdravotnictví Barbora Peterová. Už teď je však jasné, že lyžaři se musí připravit na rozestupy ve frontách, roušky na vlecích či větrání v uzavřených kabinkových vlecích.

Vyloučeny jsou pak hudební doprovodné akce. A to i ve druhém stupni rizika. V horských restauracích pak budou platit standardní pravidla systému PES. Podobně tomu bude u půjčoven sportovního vybavení – jedna osoba na 15m².

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.