Policisté ho zachránili a on.. Oběsil se! Poznáváte ho? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policisté ho zachránili a on.. Oběsil se! Poznáváte ho?

Poznáváte muže na fotografii? Pak volejte linku 158!
Poznáváte muže na fotografii? Pak volejte linku 158!  (Reprofoto ČT)

Poznáváte muže na fotografii? Pak volejte linku 158! S jeho identitou si totiž už nějakou dobu láme hlavu policie. Letos v lednu mu záchranáři u Berouna zachránili život, jenže muž vůbec netušil, kdo je. Po čtyřech měsících byl nalezen mrtvý!

Kriminalisté našli na začátku roku muže na vrchu Děd. Byl silně podchlazený, jeho teplota byla asi 34 °C. „Šlo o muže, kterému bylo odhadem 50 až 70 let,“ řekl kriminalista Radek Lancinger v pořadu ČT Na stopě. Muž neznal ani své jméno. Jediné, co věděl, bylo že chodí k urologovi kvůli zavedenému katétru. V nemocnici si poležel 11 dnů, poté byl převezen do psychiatrické léčebny v Dobřanech. Když ho po třech měsících propustili, po pár dnech si zřejmě vzal život. „Dostali jsme oznámení od náhodného svědka, že byl na pravém břehu řeky Berounky u rozvodné stanice pod chatovou osadou na Ptáku oběšený muž,“ popsal kriminalista s tím, že podle otisků prstů šlo právě o muže z vrchu Děd.

Manuálně nepracoval

Muž v blázinci tvrdil, že jeho ruce nemohly dělat manuální práci, spíše prý něco s počítači. Nebyl nebezpečný ani agresivní a v Plzni mu byla doporučena charitativní organizace. Tam na dvanáct dní využil přechodné bydlení.

Co strašného zažil?

Podle kriminalistů muž opakoval, že se bojí smrti a že už nechce zažít to, co zažil. O co šlo, to však nedokázal popsat. Muž vyšší postavy měl na sobě mikinu, modrou péřovou bundu, dvoje tepláky a černé boty.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.