Personální změny u komunistů? Asi až po listopadovém sjezdu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Personální změny u komunistů? Asi až po listopadovém sjezdu!

Vojtěch Filip
Vojtěch Filip (Foto ČTK/L. Šulová)

Komunisté by mohli mít od podzimu nové vedení. Dosavadní předseda strany Vojtěch Filip (65) totiž oznámil, že celé vedení dá na listopadovém sjezdu k dispozici své funkce, včetně jeho. »Rudí« totiž v krajských a senátních volbách úplně propadli a získali nejhorší výsledek ve své historii.

Počet krajských zastupitelů KSČM klesl z 86 na 13 a vůbec žádný komunistický kandidát nepostoupil do druhého kola senátních voleb. „Je mi líto, že naši kandidáti se nedostali do zastupitelstev v devíti krajích, a přitom odváděli poctivou práci. Je vidět, že budeme muset změnit strategii jak při přípravě kandidátních listin, tak programu i jeho prezentaci,“ uvedl pro Právo Vojtěch Filip, který už stranu vede přes 15 let.

„Určitě to bude mít dopad i do personálního obsazení. Musíme připravit volené funkcionáře na to, že bychom měli dát funkce k dispozici výkonnému i ústřednímu výboru. Je to logický krok,“ uvedl. Podle Filipa nyní strana pracuje na hloubkové analýze, proč ve volbách tak bídně dopadla a proč ztratila na 130 tisíc voličů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.