Za peníze dárců létala do Disneylandu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Za peníze dárců létala do Disneylandu

Meghan v Disneylandu.
Meghan v Disneylandu. (Foto Profimedia.cz, Facebook.com)

Jeden z nehorších případů zneužívání charit ukončili v Británii. Vyčuraná dívka předstírala, že má rakovinu, a založila si charitu. Přispívaly do ní světové osobnosti, ona za jejich peníze létala do Disneylandu.

 

Středoškolačka Meghan Bhariová ve svých 17 letech začala předstírat, že má nádor na mozku a v roce 2012 založila nadaci Believe in Magic (Věřte zázrakům) na pomoc »dalším« nevyléčitelně nemocným dětem. Za srdce se chytly převážně britské celebrity: členové skupiny One Direction, hlavně zpěvák Louis Tomlinson, či expremiér David Cameron. Celkem se vybralo v přepočtu krásných 12 milionů korun.

Smrt ji dohnala
Rodiče onkologicky nemocných dětí ale pojali podezření, že Meghan rakovinu předstírá, hlavně kvůli tomu, že si z fondu neustále vybírá velké sumy a kupuje si letenky do USA. Najali soukromého detektiva, který brzy zjistil pravdu. Meghan rozfofrovala většinu vybraných peněz na cesty soukromými letadly, hlavně do svého oblíbeného Disneylandu. Charita nyní byla po dlouhém vyšetřování úředně uzavřená a zbytek peněz byl převeden tam, kam patří: na účty nemocných dětí. Meghan nakonec trestu unikla – paradoxně totiž zemřela. Ne na rakovinu, ale na selhání srdce. Ve svých 23 letech...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.