Válečná propaganda »Made in China«: Čína jede BOMBY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Válečná propaganda »Made in China«: Čína jede BOMBY!

Ani bombardér Si-an (Xian) H-6K není zrovna originál: vychází ze sovětského Tu-16 z 50. let.
Ani bombardér Si-an (Xian) H-6K není zrovna originál: vychází ze sovětského Tu-16 z 50. let. (Foto PLAAF, Twitter)

Čínské letectvo »jede bomby«: zveřejnilo propagační video, v němž bombarduje základnu USA na tichomořském ostrově Guam. Útok je samozřejmě nahraný: jenže v Hollywoodu!

„Bůh války H-6K jde do útoku!“ jmenuje se klip Čínské lidové osvobozenecké armády, jež se chtěla pochlubit svými bombardéry nosícími i atomovky. Jelikož aktuálně nikde neválčí, pomohli si propagandisté zvláštními efekty. Pozorní diváci brzy odhalili, že ne vlastními. Otřesy země po dopadu bomby si půjčili z oscarového dramatu Smrt čeká všude (2008), let rakety a exploze jsou pak z filmů od mistra spektakulárních explozí Michaela Baye, totiž z filmů Transformers: Pomsta poražených (2009) a Skála (1996). „Ještěže Čína autorská práva neřeší,“ posmívali se komentátoři na Twitteru. „Museli si půjčit scény, protože úředníci rozkradli rozpočet?“ A kritiku sklidilo letectvo i z řad svých fanoušků: „Nepoužívejte scény z těchto hrozných zemí, lidé se nám smějí!“

Na video mrkněte ZDE:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.